Bemanning

De bemanning van Saila wil u een onvergetelijke tijd aan boord bezorgen. Iedereen is uniek. Daarom is geen tocht voor ons gelijk. We stemmen alles op de wensen en ervaring van onze gasten af. Deze persoonlijke benadering zit in onze genen.

Hans (schipper)

Hans vindt het heerlijk om op het water te zijn. De vrijheid om te gaan waar het spel met wind en stroming je brengen wil hij graag delen met de gasten. Hans is de vraagbaak aan boord over zeilen, het weer en bestemmingen. Hij houdt van ècht contact en een goed gesprek, maar snapt het ook helemaal als je lekker in de stilte wilt genieten van het uitzicht, de natuur en het water.

Naast zijn werk als schipper is Hans filmmaker en fotograaf. Hij kan kleurrijk vertellen over de verre reizen en bijzondere ontmoetingen tijdens de opnames voor tv-programma’s en films. Hans geniet nog steeds enorm als hij na soms hectische dagen aan boord stapt van Saila.

Als schipper draagt Hans ook zorg voor de veiligheid aan boord. Hij heeft alle papieren voor het inzetten van de veiligheidsvoorzieningen (marifoon, EPIRB, etc.). Als het vanwege het weer of welzijn van de gasten niet verantwoord is om uit te varen heeft hij als eindverantwoordelijke het laatste woord.

Lilias

Lilias
Lilias vaart meestal mee als tweede bemanningslid. Ze is een echt mensen-mens, maakt het gasten graag naar de zin, is goed met kinderen en kan – volgens Hans – voortreffelijk koken. Lilias houdt ervan mensen te ontmoeten. Gasten voelen zich bij haar snel thuis aan boord.