Duurzaam ontspannen

Eén met de natuur

Wil je verantwoord omgaan met de wereld om je heen? En al varend genieten van de natuur, het water en de wind? Dat kan! Zeilen op Saila is een milieuvriendelijke manier om de wereld om je heen te ontdekken. Om Saila zo duurzaam mogelijk te maken zonder aan comfort in te leveren hebben we haar voorzien van groene technologie.

Waterkampioen artikel 2018
Als voortrekker op dit gebied binnen de watersport publiceren we hierover voor andere zeilers en gebruiken bladen zoals de Waterkampioen ons als praktijkvoorbeeld.

Zonne-energie


De elektriciteit aan boord komt uit onze hoog-rendement zonnepanelen. We zijn praktisch onafhankelijk van stroom van de wal. Een intelligente laadregelaar benut de maximale zonne-energie om de boordaccu’s weer op te laden. In de haven, voor anker of onderweg.

Lithium-ion accu's


We hebben onze loodzwavelzuur accu’s vervangen door efficiënte Lithium accu’s. De energie van onze zonne-panelen en dynamo kan zo zonder verlies worden opgeslagen en weer benut. Onze Lithium accu’s hebben een veilige en milieuvriendelijke samenstelling. Ze bevatten geen schaarse grondstoffen zoals andere Lithium-varianten en zijn geheel loodvrij.
Oog voor je medemens