Bemanning

De bemanning van Saila wil u een onvergetelijke tijd aan boord bezorgen. Iedereen is uniek. Daarom is geen tocht voor ons gelijk. We stemmen alles op de wensen en ervaring van onze gasten af. Deze persoonlijke benadering zit in onze genen.

Hans (schipper)

Hans vindt het heerlijk om op het water te zijn. De vrijheid om te gaan waar het spel met wind en stroming je brengen wil hij graag delen met de gasten. Hans is de vraagbaak aan boord over zeilen, het weer en bestemmingen. Hij houdt van ècht contact en een goed gesprek, maar snapt het ook helemaal als je lekker in de stilte wilt genieten van het uitzicht, de natuur en het water.

Naast zijn werk als schipper is Hans professioneel filmer en fotograaf. Hij kan kleurrijk vertellen over de verre reizen en bijzondere ontmoetingen tijdens de opnames voor tv-programma’s en voorlichtingsfilms. Hans geniet nog steeds enorm als hij na soms hectische filmdagen aan boord stapt van Saila.

Als schipper draagt Hans ook zorg voor de veiligheid aan boord. Hij heeft alle papieren voor het inzetten van de veiligheidsvoorzieningen (marifoon, EPIRB, etc.). Als het vanwege het weer of welzijn van de gasten niet verantwoord is om uit te varen heeft hij als eindverantwoordelijke het laatste woord.

Lilias

Lilias
Lilias vaart meestal mee als tweede bemanningslid. Ze is een echt mensen-mens, maakt het gasten graag naar de zin, is goed met kinderen en kan – volgens Hans – voortreffelijk koken. Lilias houdt ervan mensen te ontmoeten. Gasten voelen zich bij haar snel thuis aan boord.

Nienke


Nienke heeft als opstapper inmiddels lange tochten met Saila gemaakt. Ze is altijd in voor een goed gesprek en zeilt samen met haar vader (schipper Hans) Saila overal heen. Haar organisatietalent komt bij langere tochten ook goed van pas. Heel gezellig om haar erbij te hebben.

Bram

Bram
Bram weet ook als de wind aanwakkert van aanpakken. Regelmatig maakt hij ook op valkjes en andere huurbootjes het water onveilig. Zijn ouders hebben het sterke vermoeden dat hij ook met het zeilvirus is besmet. Bram houdt van fotograferen. Een aantal foto’s op deze website zijn van zijn hand.