Zaterdag 10 augustus – Alderney

Vandaag verkennen we Alderney. Vanuit de dingy zien we dat het een drukte van belang is bij de binnenhaven. Mensen proberen met bouwsels vanaf de kade een stukje te vliegen waarna ze jammerlijk het water in plonsen. Het doet ons denken aan Ter land, ter zee en in de lucht. Na het aanleggen van onze dingy aan de dingysteiger kunnen we nog het einde van de zogenaamde Man-Powered Flight meemaken, één van de vele activiteiten die georganiseerd worden voor de Alderney week. Na het vliegen wordt het programma voortgezet met de Strong Man Competition waaraan iedereen mee mag doen. Aangezien geen van ons op dat gebied ambities heeft besluiten we de heuvel op te lopen om het dorpje St. Anne te verkennen. Victoria Street, de hoofdstraat van het plaatsje, heeft een verscheidenheid aan winkeltjes met voor ieder wat wils. De kerk halverwege de straat met een mooie begraafplaats eromheen is ook zeker een bezoekje waard.

We wandelen vanuit St. Anne door naar Fort Tourgis, een van de weinige forten die toegankelijk is (Alderney is veel Forten rijk, maar ze zijn bijna allemaal in particulier bezit en dus niet te bezichtigen). Fort Tourgis is een in verval geraakt gebouw wat door de Duitsers is gebruikt als uitvalsbasis en bunker. Het oude gebouw biedt een prachtig uitzicht over zee en spreekt tot de verbeelding met de sprookjesachtige begroeide muren. Het betreden van het fort is op eigen risico en het is goed opletten waar je loopt gezien de slechte staat van het gebouw. Op de terugweg naar de boot raken we aan de klets met lokale mensen. Ze maken ons duidelijk dat Alderney toch echt onafhankelijk is (of toch eigenlijk zou moeten zijn). Het is leuk om door zo’n praatje wat meer van het leven op het eiland mee te krijgen en we genieten van de typisch Britse humor. De dag sluiten we vanaf de boot af met het allerbeste uitzicht op het prachtige vuurwerk en een groot vreugdevuur om de Alderney week te vieren.

Saila in Braye Bay Iedereen komt met zijn dingy naar wal Poging tot vliegen die eindigt in een snoekduik Gezelligheid in de haven Straat naar St. Anne Uitzicht op Braye Bay St. Anne's Church Victoria Street Geniaal oogkapje Fort Tourgis Een knallende afsluiting van de dag

Terug-naar-indexvolgende dag