Donderdag 8 augustus – Guernsey

We doen ’s ochtends rustig aan en genieten na van een goede en rustige nachtrust. Om half 11 gaan we naar de fietsenverhuur (op 5-10 minuten lopen van Victoria Marina en Elizabeth II Marina) waar we alledrie een stoere mountainbike aangepast krijgen. We fietsen het binnenland van Guernsey in en nemen vooral de green lanes. Dit zijn smalle weggetjes die voornamelijk bedoeld zijn voor fietsers, wandelaars en paardrijders. Het zijn rustige weggetjes die over het eiland kronkelen en een goed beeld geven van het ‘alledaagse’ Guernsey.

De afstanden op het eiland zijn niet erg groot, maar door het heuvelachtige landschap moeten de beenspieren af en toe hard werken. We komen onderweg langs mooie kerkjes die we bezoeken en toevallig komen we ook Little Chapel tegen. Dit is een schattig, kitscherig en heel klein kerkje dat compleet bedekt is met stukjes servies en schelpjes. We fietsen door naar Fort Gray waar we lunchen met een mooi uitzicht op de drooggevallen baai en een verfrissend briesje door onze haren. We vervolgen onze weg naar Vazon Bay, bij laagwater is het een gigantisch zandstrand waardoor je flink moet wandelen wil je bij het water komen. Vanaf Vazon Bay fietsen we terug naar St. Peter Port, dit keer over de grotere wegen. We slaan nog wat proviand in en brengen de avond door met de gebruikelijke activiteiten (douchen, tocht van de volgende dag plannen, lezen, verslagen bijwerken).

Aan de steiger in Elizabeth II Marina Op de mountainbike Little Chapel Kitsch to the max Door het glooiende landschap fietsen Engelse cottage De weg zoeken Fort Gray Droogvallende bootjes bij Fort Gray Vazon Bay

Terug-naar-indexvolgende dag