Donderdag 1 augustus – Guernsey

We slapen lekker uit en met het extra uur tijdverschil kunnen we maximaal genieten van onze nachtrust. We besluiten om het eiland te verkennen door een deel van het cliff path te lopen en onderweg een strandje mee te pakken. Bewapend met eten, drinken en zwemspullen kunnen we vanuit St. Peter Port meteen het pad op wat ons leidt langs veel bankjes, mooie bospaadjes, Engelse cottages en prachtige vergezichten met uitzicht op Herm en Sark. Het pad is heel afwisselend, het ene moment lopen we in een koel bos, het volgende moment hebben we een weids uitzicht en worden we verfrist door een zeebriesje. Zoals je van de Engelsen kunt verwachten is het pad netjes bijgehouden, op sommige stukken geasfalteerd en met trappen en bewegwijzering. Doordat het een echt cliff path is stijgen we van zeeniveau naar boven en weer terug naar een volgend baaitje, de vergezichten zijn een mooi excuus om weer even bij te komen. We houden bij Fermain Bay een lunchpauze en Lilias waagt zich aan een duik in het koude water.

We besluiten het pad verder te volgen naar St. Martin Point waar de wandeling wordt beloond met een prachtige omgeving (ruige rotsen met een omhoog spattende zee, zeilboten die langsvaren, Herm en Sark op de achtergrond en een hagelwit vuurtorentje). Omdat het een zonovergoten dag is willen we nog even doorsteken naar Moulet Huet Bay om daar van het strand te genieten om vervolgens de bus naar de haven terug te nemen. Aangekomen bij de baai valt ons plan in duigen, het is hoogwater dus het strand is opgeslokt door de zee. We lopen terug naar de bewoonde wereld en hopen daar op de bus te kunnen stappen die ons naar St. Peter Port zal brengen. We missen de bus, dus ook het laatste stuk terug naar St. Peter Port wordt met de benenwagen afgelegd. Terug op de boot zijn we behoorlijk uitgeteld van de lange wandeling en zijn we blij dat we met de benen omhoog kunnen.

Panorama vanaf het cliff path Fermain Bay met helder blauw water Engelse cottage langs het cliff path Overal is duidelijke bewegwijzering aanwezig Doorkijkje vanaf het cliff path Een open gedeelte van het cliff path Woeste natuur Onbeschrijflijke schoonheid Ons verdwenen strand

Terug-naar-indexvolgende dag